Despre redactarea lucrarilor de licenta, disertatiilor

Scrierea oricărei lucrări științifice presupune o documentare laborioasă. Pentru a obține cel mai bun text redactorul trebuie să lectureze cele mai importante lucrări din domeniul de cercetare abordat: cărți, tratate, articole științifice, suporturi de curs, etc.

În prima etapă trebuie consultat Internetul. Trebuie să știi ce să cauți, cum să cauți și mai ales unde să cauți. De cele mai multe ori, simpla căutare după anumite cuvinte cheie pe Google nu duce la găsirea de informații satisfăcătoare. Pentru o lucrare bine documentată timpul petrecut în sala de lectură se măsoară în zile. Urmează luarea de notițe, fotografii cu telefonul. Ați încercat să fotografiați paginile unei cărți singur? Nu merge! Cineva trebuie să țină cartea deschisă, iar o altă persoană trebuie să fotografieze.

După ce se epuizează documentarea la sala de lectură, ne întoarcem în fața calculatorului unde sunt vizitate librăriile online. De aici redactorul pune în coșul de cumpărături noile apariții. Nu poți prezenta în anul 2020 o lucrare care să nu aibă cel puțin 2-3 cărți din anul 2019! Sau poate chiar 2020!

Experiența îndelungată în redactarea de lucrări de licență și disertație ne aduce în postura de a face recomandări celor care doresc să-și scrie singuri lucrările de absolvire.

Obținerea unei lucrări de calitate presupune studierea a:

 • Minimum cinci cărți editate de prestigioase edituri internaționale (de regulă, acestea aparțin unor universități de prestigiu: Oxford, Cambridge, etc.);
 • Minimum cinci cărți apărute în România;
 • Minimum cinci articole științifice.

Recomandarea este valabilă pentru lucrările de licență și disertație. Pentru redactarea tezelor de doctorat documentarea nu are nici minim și maxim. Stadiul cunoașterii (sau studiul bibliografic) presupune cercetări laborioase în domeniul temei de redactat.

Trebuie să mai facem o precizare foarte importantă pentru toți cei care doresc să-și realizeze singuri lucrarea de licență sau disertație și au ambiția să realizeze o lucrare de actualitate. Cărți noi de specialitate în România nu s-au mai publicat în ultimii ani. Dacă stai în sala de lectură și răsfoiești niște cărți publicate în urmă cu cinci ani (și care au fost scrise pe baza unor informații culese în urmă cu 10 ani) te chinui degeaba.

În procesul de documentare am descoperit de foarte multe ori cărți publicate în limba engleză pe care nu am putut să le achiziționăm din cauza prețurilor mari (pentru puterea de cumpărare a românilor). 100$/carte!?! 200$/carte!?!

Dacă dispuneți de resurse financiare puteți să începeți procesul de achiziție. Mai jos vă punem la dispoziție câteva link-uri de unde puteți cumpăra cărți foarte valoroase, necesare în procesul de documentare în vederea redactării lucrării de disertație sau doctorat. Cu siguranță bibliografia în limba engleză este importantă și atunci când se redactează o lucrare de licență, dar nu este o cerință obligatorie.

 1. Springer – https://www.springer.com/gp
 2. Cambridge University Press – https://www.cambridge.org/ro/academic
 3. Palgrave Macmillan – https://www.palgrave.com/gp
 4. Princeton University Press – https://press.princeton.edu/
 5. Oxford University Press, USA – https://global.oup.com/academic/?cc=ro&lang=en&
 6. Morgan Kaufmann – https://www.elsevier.com/books-and-journals/morgan-kaufmann
 7. Routledge – https://www.routledge.com/
 8. Wiley – https://onlinelibrary.wiley.com/
 9. Academic Press – https://academicpress.us/

Dacă suma din coșul de cumpărături a ajuns la 1000 Euro pentru 7-8 cărți și v-ați speriat înseamnă că o să citiți cu atenție oferta noastră.

Noi vă propunem ca în loc să achiziționați 7-8 cărți cu 1000 Euro să obțineți doar capitolele necesare din 10 cărți pentru doar 500 lei.

Telefon

+40 732 889 910
Formular